15 49.0138 8.38624 https://hairtastic.se arrow 0 arrow 0 Ditt E-post har skickats Något gick fel, försök igen. NEW HOT SALE cookie-true 600

Integritetspolicy

Integritetspolicy

Summering om dina personuppgifter.

En bättre kundupplevelse.

Med hjälp av personuppgifterna får du en personligt anpassad upplevelse när du shoppar på hairtastic.se

Säkerheten först!

Dina uppgifter är alltid skyddade hos oss och vi gör vårt bästa för att du ska känna dig trygg med att vi hanterar dina uppgifter.

Du bestämmer.

Inget spam. Inget onödigt. Och vi behåller bara dina uppgifter så länge vi behöver dem, annars raderar vi dem.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

UPPGIFTER OM DIG SOM ÄR KUND

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;
  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)
Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.
För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi behandla de här uppgifterna om dig;
  • Namn
  • Adress
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt och leveransadress)
Detta gör vi med den lagliga grunden rättslig förpliktelse, vilket innebär att vi måste hantera uppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av. Ett exempel är bokföringslagen, och därför sparar vi den här informationen med begränsad åtkomst under 7 år + innevarande år. Den här informationen kommer alltså inte att finnas tillgänglig för exempelvis kundtjänst.
För att kunna erbjuda dig en personifierad sajt som ger dig bästa möjliga shoppingupplevelse och ger dig mer relevanta produktvisningar och rekommendationer, behandlar vi de här uppgifterna om dig
  • IP
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på och din shoppinghistorik
Den här datan analyserar vi sedan, och ger dig sedan förslag på andra produkter du kanske skulle tycka om på vår sajt. Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att tillhandahålla en så bra och anpassad sajt som möjligt till dig. Vi sparar sådan data i klartext i ett år från din senaste aktivitet, och sedan psedonymiserar vi informationen, vilket innebär att det inte går att se vem som uppgifterna tillhör. Om du skulle återvända inom två år ifrån det att vi psedonymiserat dina uppgifter, kopplar vi ihop dina uppgifter med ditt tidigare besök på vår sajt och kan på så sätt fortsätta ge dig bra och relevanta produktvisningar. Om det däremot har gått mer än två år sedan vi psedonymiserade dina uppgifter, kan vi inte längre koppla ihop uppgifterna, och din historik är tom. Skulle du höra av dig till oss och vilja nyttja din rätt att bli raderad kommer vi självklart heller inte att kunna återkoppla någon information om dig.
Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden, vara med i kundundersökningar, ge feedback eller ställa en fråga i vårt kundforum behöver vi hantera de här uppgifterna om dig;
  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Uppgifter du själv lämnar ifrån dig (t.ex. dina åsikter, din feedback och liknande)
Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på situation, men står alltid med i samtycket som du ger vid det tillfället. För att kunna förhindra missbruk av våra tjänster eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget hanterar vi de här uppgifterna;
  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Betalningsinformation (som exempelvis upprepade felaktiga kortnummerinmatningar och liknande)
  • Uppgifter om returer och leveranser
  • IP-nummer
  • Eventuella kundnoteringar
  • Kundtjänsthistorik
Den här behandlingen är nödvändig för att vi har ett berättigat intresse av att förhindra missbruk av en tjänst eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget. Sådana uppgifter eller noteringar sparar vi så länge det är relevant i förhållande till vad som har hänt, men vanligtvis inte längre än 36 månader.
För att kunna analysera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system behandlar vi följande uppgifter om dig;
  • Köp- och användargenererad data, som exempelvis klick- och besökshistorik
  • Tekniska data rörande enheter och deras inställningar (t.ex. språk, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem och plattform).
  • Information om hur du har interagerat med oss, t.ex. hur du har använt sajten, inloggningsmetod, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, felkoder, hur du når och lämnar tjänsten etc.
Detta gör vi för att behandlingen nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att förbättra och utveckla våran sajt samt våra produkter och erbjudanden till dig. Detta gör vi genom analys på aggregerad nivå, dvs att analysen är generell och inte på individnivå. Vi sparar sådan data som underlag till analysen klartext i ett år från din senaste aktivitet, och sedan psedonymiserar vi informationen, vilket innebär att det inte går att se vem som uppgifterna tillhör. Om du skulle återvända inom två år ifrån det att vi psedonymiserat dina uppgifter, kopplar vi ihop dina uppgifter med ditt tidigare besök på vår sajt och kan på så sätt se att du är en återkommande kund, och bättre förstå hur återkommande kunder generellt använder vår sajt. Om det däremot har gått mer än två år sedan vi psedonymiserade dina uppgifter, kan vi inte längre koppla ihop uppgifterna, och din historik är tom. Skulle du höra av dig till oss och vilja nyttja din rätt att bli raderad kommer vi självklart heller inte att kunna återkoppla någon information om dig.

Vilka kan vi komma att dela dina uppgifter med?

Vi delar ibland information, inklusive personuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. Vi säljer aldrig dina uppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:
Tjänsteleverantörer
Personuppgifterna behövs för att vi med hjälp av PostNord skall kunna leverera paketet till din leveransadress samt meddela dig via e-post och telefon för status för försändelsen.
Bokning på salong
Vid bokning på salong samarbetar vi med BokaDirekt. Där fyller du själv i dina personuppgifter detta för att vi skall kunna veta vem som kommer samt främst för att du har möjlighet att lägga upp smidig betalning via faktura. Detta görs via Klarna.
Betaltjänstleverantörer
För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Förtillfället använder vi av oss av Klarna. För att slutföra en betalning eller skapa en faktura behövs dina personuppgifter som sparas är beskrivet ovan.
Övriga mottagare
Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.
Dina kontaktuppgifter
Uppgifterna du lämnar till oss använder vi oss till  e-postuskick för bokningsbekräftelse, status för leverans samt erbjudanden och nyheter.
Överföringar utanför EU
Vissa tjänste- eller betaltjänstleverantörer kan komma att befinna sig utanför EES. Vi överför aldrig några uppgifter utanför EES utan att ha vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder, och vi har lagstöd för överföringen genom exempelvis Privacy Shield eller kommissionens standardavtalsklausuler.

Dina rättigheter

Vi vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade, och du har även rätt att få felaktiga uppgifter om dig rättade. Om de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller dina betalningsuppgifter, eller om du vill säga upp ditt konto, är det bara att höra av dig till vår kundtjänst.
Vid de tillfällena då vi behandlar dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen. Du har också rätt att motsätta dig viss behandling, exempelvis för ändamål som rör direktmarknadsföring och nyhetsbrevsutskick. Under vissa omständigheter har du även rätt att få dina personuppgifter raderade eller blockerade. Detta gäller dock inte om vi exem¬pelvis är skyldiga enligt lag att bevara eller på annat sätt hantera uppgifterna, eller om uppgifterna behövs för att kunna uppfylla ett avtal med dig.

Socialamedier

Du väljer själv att följa oss på och få nyheter och inspiration.
Instagram @HairtasticAB
Facebook  @Hairtastic

Kontakt

Om du har några frågor kring hur vi tar hand om dina personuppgifter är du alltid välkommen att höra av dig tillinfo@hairtastic.se
Hit kan du även höra av dig om du vill att vi ska ta bort dig från vårat register.
Köp åt mig

E-post förhandsgranskning

Would you please buy this awesome piece for me dear? :)

HANDLA NU

Designval

E-mail Settings