Skötselråd för löshår - Hairtastic

Skötselråd för löshår

Skötselråd för hårförlängning med Nail Hair

Innan du som kund bestämmer dig för att göra en hårförlängning hos Hairtastic följer några råd som är viktiga att tänka på. Det kräver mycket vård och skötsel vid användning av löshår. Desto ljusare ditt hår är desto mer omvårdnad krävs.Se till att tvätta håret innan besöket men använd inga oljor eller produkter som gör ditt hår mer glidit före din hårförlängning. Sedan ska du låta löshåret sitta i 24 timmar innan du tvättar det första gången.

Vårdande inpackningar

Var noga med att använda återfuktande schampo och inpackning av högkvalité. Produkter att rekommendera är hairtastic schampo/balsam och inpackning som är speciellt framtagna för just Löshår. Använd inte mjällschampo eller volymschampo då det kan skada ditt hår. Undvik även Färgning/blekning av ditt hår då det kan skada fästena.

Borsta ditt löshår

Vi rekommenderar att man använder en borste som är speciellt framtagen för löshår. Detta för att man ska undvika att komma åt fästena för mycket. Tänk på att fläta ditt hår när du ska gå och lägga dig. Detta för att undvika trassel och tovor.

Styla med värmeskydd

Löshår är roligt och ger dig massor av möjligheter att få längd, färgeffekter och volym. Det är kan också klippas och stylas för att passa just din look. Använder du värmestyling är det bra att använda värmeskydd innan.

vid uttag av ditt hår rekommenderar vi att ni kommer till vår salong eller en salong med erfarenhet av hårförlängningar . Felaktig borttagning ger slitage på håret och kan skada ditt hår.

Dags att ta ut din hårförlängning

vid uttag av ditt hår rekommenderar vi att ni kommer till vår salong eller en salong med erfarenhet av hårförlängningar . Felaktig borttagning ger slitage på håret och kan skada ditt hår.

Återanvändning av löshår

För dig som ska ha ditt löshår en längre period rekommenderas ett återbesök efter 6-8 veckor där man går igenom håret och även flyttar upp fästen om man anser att det behövs. Keratinbehandling kan även göras för att återuppbygga löshåret på nytt och göra det mjukt och glansigt.

Skötselråd för hårförlängning med Tape-On/Tejp Löshår

Använd Hairtastic 3-pack hårvårdsprodukter speciellt framtaget för löshår.

Avvakta minst 2 dygn med att tvätta håret efter att du satt i håret. Detta för att låta fästena sätta sig ordentligt.

Tvätta håret så sällan som möjligt för att undvika onödigt slitage eller att fästena glider, gärna inte mer än 1-2 gånger i veckan.

Borsta håret endast med en specialanpassad borste. Börja borsta håret nerifrån och upp för att undvika för hårda tag och onödig belastning.

Man bör regelbundet använda inpackning som vårdar. Tänk på att aldrig applicera balsam eller inpackning vid fästet eftersom det blir fettigt och gör att fästet kan släppa eller glida av. Vid användning av extensions ska du alltid undvika produkter som innehåller silikoner, dessa kan göra att håret blir väldigt trassligt och ger kraftigt försämrad kvalité.

Stark sol, värme, bad i klor- och saltvatten kan luckra upp tejpfästen. Håret slits extra mycket när det utsätts för sådan exponering, håret kan trassla sig ordentligt av saltvatten och klor samt kan blont hår missfärgas. Skölj håret noga med sötvatten efter sådan exponering & använd inpackning samt leave in produkter som skyddar håret. Helst av allt, undvik att bada håret. Vi ansvarar inte för löshår som använts i sol eller bad.

All toning, färgning eller annan kemisk behandling på håret sker på egen risk. Vi rekommenderar inte sådana behandlingar på ditt löshår eftersom det redan är behandlat. Vi ersätter inte hår som förstörts pga. kemiska behandlingar. Man ska ha i åtanke att en hårförlängning kräver mer skötsel än vanligt hår. Det är inte mer avancerat men du bör lägga ner mer tid på håret för att behålla det fint och glansigt.

Sedan kan du platta, locka och styla håret så som du önskar! Använd gärna värmeskydd i håret vid värmestyling och tänk på att hålla hårtorken 30 cm från håret för att inte skada fästena.

Här hittar du våra hårdvårdsprodukter för skötsel av din hårförlängning.